Hyppää sisältöön
Julkisia hankintoja tulee johtaa tietoon perustuen

Hankintojen merkitys julkisten organisaatioiden strategian toteuttamisessa ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden aikaansaamisessa ymmärretään yhä paremmin. Ymmärrystä lisäävät muun muassa uutisoinnit julkisista hankinnoista. Yksinkertaisimmillaan kiinnostus kohdistuu siihen, miten verorahoja on käytetty ja kuinka..

Ideakilpailusta vauhtia kehittämiseen

Erilaiset hackathonit sekä haaste-, idea- ja innovaatiokilpailut alkavat vakiintua julkisen hallinnon työkalupakkiin. Olin viime vuonna mukana valmistelemassa valtiovarainministeriön ja Hanselin HAKA-ideakilpailua, jolla haettiin vauhtia julkisten hankintojen digitalisaatioon ja erityisesti Hilma-järjestelmän..

Handi-palvelun kehittämiskohteena sähköinen tilaaminen

Sähköisen tilaamisen ja laskujen käsittelyn uudistaminen starttasi osana Hankintojen digitalisoinnin totutusohjelmaa loppuvuodesta 2016. Hankkeen aikana on tähän mennessä määritelty, hankittu, toteutettu ja käyttöönotettu valtion yhteinen palveluratkaisu, jolla korvattiin vanhoja elinkaarensa..

Yhteishankintoja tarjolle ennätystahtiin

Hansel tuo tänä vuonna julkishallinnon asiakkaidensa saataville 41 uutta yhteishankintaa. Yhteishankintoja tehdään sellaisista tuotteista ja palveluista, joissa asiakkaiden tarpeet ovat keskenään melko yhteneväisiä. Esimerkiksi tietokoneet, autot, koulutarvikkeet ja työterveyshuollon palvelut..

Tieto hyötykäyttöön julkisiin hankintoihin liittyvässä päätöksenteossa

Hankinta-Suomen hankkeessa selvitettiin, miten julkishallinnossa hyödynnetään tietoa hankintojen johtamisessa ja toteutuksessa. Julkisten hankintojen parissa työskenteleville tehdyn kyselytutkimuksen mukaan tiedon hyödyntäminen hankintoihin liittyvässä työssä on paremmalla tasolla yli 100 000 euron arvoisia..

Matkustuksen yhteishankintoja käytetty 20,8 miljoonalla eurolla 2020

Matkustukseen liittyviä yhteishankintoja on tehty vuonna 2020 tähän mennessä 20 834 414 euron arvosta. Matkustuksen yhteishankintojen luokittelussa on käytetty seuraavia hankintatyyppejä: reittilennot, junamatkustuspalvelut, kotimaan ja ulkomaan majoituspalvelut, kotimaan kokouspaikat sekä..