Abstraktit ihmishahmot rivissä limittäin. Yläpuolella erivärisiä puhekuplia.

Lähde mukaan poikkihallinnolliseen työnohjaukseen yhteiselle oppimismatkalle!

Valtionhallinnon asiantuntija, haluaisitko löytää uusi keinoja edistää tavoitteitasi työyhteisön jäsenenä? Kaipaatko uusia näkökulmia työsi tai roolisi kehittämiseen? Haluatko tunnistaa uusia mahdollisuuksia tai ratkaisukeinoja muutoksessa? Ilmoittaudu mukaan valtionhallinnon yhteiseen, ryhmämuotoiseen työnohjaukseen!

Työnohjaus koostuu viidestä helmi-toukokuussa 2025 toteutettavasta tapaamisesta, joista ensimmäinen toteutetaan maanantaina 10.2.2025 kello 13:00-15:00 Teamsissa. Läsnäolo tässä tapaamisessa on edellytys ryhmätyönohjaukseen osallistumiselle. Muut ohjaustapaamiset (Teamsissa 120 min / kerta) pyritään sopimaan yhdessä osallistujien kesken. 

Mukaan mahtuu 12 osallistujaa. Ilmoittautuminen päättyy ryhmän täyttyessä tai viimeistään 31.1.2025.  

Mitä työnohjaus tarjoaa?

Työnohjaus on oman työn tutkimista, arviointia ja kehittämistä, joka tapahtuu koulutetun työnohjaajan avulla. Se on työhön, työyhteisöön ja omaan työrooliin liittyvien kysymysten, kokemusten ja tunteiden yhdessä tulkitsemista ja jäsentämistä.

Työnohjauksesta voi olla hyötyä erilaisissa muutos- ja murrostilanteissa. Työnohjaus vahvistaa itsetuntemusta ja toimijuutta.

Työnohjaus on 5 tapaamiskerran, ryhmämuotoinen oppimisprosessi, jolle määritellään alkuvaiheessa ryhmän yhteinen tavoite ja teemat. Keskustelu ryhmässä on avointa ja ehdottoman luottamuksellista. Ryhmän yhteiset pelisäännöt sovitaan erikseen.

Työnohjaus on maksutonta, mutta osallistuminen edellyttää sitoutumista kaikkiin tapaamiskertoihin ryhmän dynamiikan ja yhteisen oppimisen varmistamiseksi.

Työnohjaajina toimivat koulutetut työnohjaajat (STOry) kehityspäällikkö Marja Hyypiä Valtiokonttorista ja henkilöstöasiantuntija Krista Nuutinen Suomen Akatemiasta.

Mihin ryhmätyönohjaus ei sovellu?

Työnohjaus on ennaltaehkäisevää ja oppimiseen keskittyvää toimintaa. Näin ollen se ei ole oikea työväline kriisitilanteissa, työyhteisökonflikteissa tai esimerkiksi työuupumuksen hoidossa. Työnohjaus ei ole terapiaa, mutta sen vaikutukset koetaan usein voimauttavina ja omaa jaksamista tukevina.

Lisätietoa

Kysymyksiä? Marja Hyypiä etunimi.sukunimi@valtiokonttori.fi ja Krista Nuutinen etunimi.sukunimi@aka.fi
Mitä työnohjaus on? https://www.suomentyonohjaajat.fi/tyonohjaus/