Valtion noin 75 000 työntekijästä arviolta noin puolet on parhaillaan etätyössä. Suomalaisista työntekijöistä noin 1 miljoonaa, eli noin 60 % työskentelee etänä. Etätyöstä onkin tullut pandemia-aikana hyvin toimiva työtapa kaikessa sellaisessa..
Esihenkilöiden työ muuttuu nyt monestakin syystä nopeasti uudenlaiseksi. Etätyön määrä on lisääntynyt, työ digitalisoituu ja työtilat muuttuvat monitiloiksi. Samalla tehokkuusvaatimukset ovat kasvaneet. Miten tilanteeseen tulisi suhtautua työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin näkökulmasta?..
Työ 2.0 Lab järjesti loppuvuodesta 2020 kaksi työpajaa, joissa visioitiin valtionhallinnon työn tulevaisuutta ja konkretisoitiin vision toteutumiseksi tarvittavia toimenpiteitä. Ymmärryksemme siitä, että olemme siirtymässä kohti uudenlaista hybridityön toimintamallia, on lisääntynyt..
Valtion työelämäfoorumissa (18.12.2020) katseet suunnattiin kauas tulevaisuuteen. Voivatko robotit korvata virkamiehiä? Miltä valtion tuottavuuden mittarit näyttävät vuonna 2035? Mediakatsaus kertoo vastauksia näihin kysymyksiin. Katsauksesta selviää myös, että aiemmin ministeriöiden rakennuksina..