Hyppää sisältöön

Työkaluvinkkejä

Täältä löydät linkkejä ja vinkkejä muualla julkaistuihin työkaluihin ja sivustoihin, joita voit hyödyntää valmentavan ja oppivan työkulttuurin kehittämisessä. Niissä painopiste saattaa olla kapeampi ja sisältö keskittyä jonkin VALOA-sivustollakin esiin tuodun osa-alueen syventämiseen tai edistämiseen. Toisaalta koko näkökulma käsitteineen voi olla hieman erilainen. Kaikissa on kuitenkin lopulta kysymys yhdessä oppimisen edellytysten kehittämisestä ja uudistumiskyvyn vahvistamisesta muuttuvien toimintaympäristöjen keskellä.

Vinkki: Muista myös muut valtionhallinnon yhteiset työkalusivustot. Niihin pääset tutustumaan valtiolla.fi:n etusivulta.

Erätauko-sivusto

Erätauko on uusi tapa käynnistää ja käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua – mahdollisuus pysähtyä ja harkita asioita rauhassa. Erätauon avulla voit tuoda eri lähtökohdista tulevia ihmisiä käymään tasavertaista keskustelua ja saat paikalle myös heidät, jotka herkästi jäävät keskusteluiden ulkopuolelle.

Erätauko-sivustolle pääset tästä

Oppimisen starttipaketti

Oppimisen starttipaketti on Työ2030 -hankkeessa luotu kokonaisuus,  jonka avulla voitte käynnistää keskusteluja ja edistää jatkuvaa oppimista työyhteisössänne. Paketti tarjoaa viisi tiivistä kysymyskokonaisuutta ja työskentelypohjan ohjeineen hyödynnettäväksi vaikkapa vaiheittain tiimin palavereissa tai kokonaisuutena kehittämispäivässä.

Oppimisen starttipaketin pääset lataamaan täältä

Valmentavan johtamisen oppimateriaali

Työterveyslaitoksen Valmentavan johtamisen oppimateriaali vastaa miksi- ja miten-kysymyksiin sekä organisaation että yksilön näkökulmasta. Iäkkäiden palvelujen johtamiseen luotu sivusto tarjoaa myös muille aloille soveltuvia perustyökaluja ja näkökulmia valmentavan johtamisen toteuttamiseen käytännössä toiminnan tavoitteellisen kehittämisen tueksi (mm. GROW-malli ja palautteen antamisen rautalankamalli).

Työterveyslaitoksen valmentavan johtamisen materiaaliin pääset tästä

Yhteisöohjautuvuustesti

Arvioi itseohjautuvuutta työyhteisönne, organisaationne ja oman toimintasi näkökulmista yhteisöohjautuvuustesteillä